Zuell

Indie / Electrónica / Pop

Darrera actualització: 09/02/2011
Data registre: 09/02/2011
Visites rebudes: 3860

Informació i biografia

Població:

Cerdanyola del Valles

Membres:

Jesús i Esteve

Pàgina web:

www.zuell.es

 

Biografia de Zuell

Jesús Martinez, Esteve Puig i Carlos Guinart amics des que eren uns adolescents formen Zuell l´any 1999 i fitxen el mateix any amb el segell Serial killer vinyl de barcelona els quals editaran el seu primer disc NEPTUNE, un maxi amb aires de breakbeat i trip-hop experimental. Aquest mateix any presenten el disc al SÓNAR.
Entre Concerts, i llargues sessions d´estudi graven amb el mateix segell PRIMER CONTACTO un E.P. que seguia tocant el breakbeat pero incluïa un tema ambient .A partir d´aquest moment es van començar a interessar tan la premsa especialitzada com alguns dj,s de renom. Això va fer que a part de composar per Zuell treballessin remesclant a altres artistes. Arrel de tot això es van fer un lloc com una de les bandes representatives del Chill out tant en l'escena nacional com internacional. L'any 2003 editen el seu primer llarga durada DAYDREAMING; un disc que representava totes les inquietuds musicals que havien experimentat junts, desde dub, trip-hop,drum and bass, ambient, estils tractats amb un segell molt personal i comptant amb la col.laboració de diferents vocalistes. Daydreaming va tenir una gran acceptació y va tornar a despertar l´interès del Sónar on van tornar a tocar presentant el nou disc.
L´any 2005 Carlos Guinart deixa la banda per seguir amb la seva carrera com a productor i Dj amb el nom de Check One, actualment segueix colaborant amb Zuell.
Després de molts canvis i de cinc anys de búsqueda finalment al 2010 s´auto editen el seu darrer treball FORGOTTEN CORNERS, un disc més Indie on destaquen més els aires pop amb psicodèlia electrònica mantenint l´escència onírica i viatjant que els defineix.
Fins avui ZUELL ha publicat Neptune, Primer Contacto, Daydreaming i Forgotten corners y han actuat varies vegades al Sónar, al Monegros Festival, al BAM de Barcelona, MIX de Burgos o a sales com Salamandra, Fnac, el Niu entre d'altres. Han arribat a tenir una peça en la llista dels deu millors temes en la emisora Radio one de la BBC. També han colaborat amb artistas com José Padilla, Older o Francesco Farfa, i han incluït varis dels seus temes en anuncis de TV, pel.lícules i en més de 30 recopilatoris de segells de tot el món.
Actualment estan presentant en directe el seu últim disc i estan altrenant la producció d´altres artistes amb l´enregistrament de nou material pel pròxim album.

Repopblica
© 2008-2024, una idea i projecte
de Space Bits, S.L.
Tots els drets reservats