Xeic!

Ska / Reggae / Rock Català

Darrera actualització: 26/03/2010
Data registre: 26/03/2010
Visites rebudes: 3856

Informació i biografia

Població:

Rasquera

Pàgina web:

www.xeic.cat

 

Biografia de Xeic!

Xeic! neix l'any 2008 fruit de la continuació del projecte musical encetat l'any 2000 per Kontrol Antidòping. Després de vuit anys als escenaris, tres maquetes i més de 200 concerts a les seves esquenes, Xeic! es presenta com un grup nou amb el rodatge fet que vol afrontar el futur amb noves idees, nous reptes i noves il•lusions. L'estil musical que practiquen és el que denominen com a 'ska rural', una barreja rítmica (reggae, rock i patxanga) que té l'ska com a pilar central. Durant els 10 anys de trajectòria, han compartit escenari amb grups de la talla d’Obrint Pas, Lax'n'Busto, Gossos, Elèctrica Dharma, Brams, Dr. Calypso, Potato, Strombers, Discípulos de Otília i un llarg etc.

El maig de 2008 enregistren el seu primer disc 'Xeic!' (autoeditat), on es recullen 12 temes que serveixen per donar a conèixer el nou projecte arreu del territori. D'aquest primer treball se'n van distribuir gratuïtament 2.000 còpies i es van realitzar més de 4.000 descàrregues a Internet. Aprofitant la bona rebuda que va tenir i amb l'empenta del públic en els concerts, el grup decideix enregistrar el seu segon CD 'Birla!!!' (autoeditat, 2009).

'Birla!!!' representa un pas endavant en la trajectòria del grup i consolida definitivament la seva posició dins de l'escena musical catalana. El nou disc va ser enregistrat als estudis La Casa Murada sota la producció de Jesús Rovira (Lax'n'Busto), i va ser masteritzat a Monoposto Mastering, (Alemanya).
En el seu contingut trobem 12 cançons plenes de festa, ritme i reivindicació on hi col•laboren Xavi Sarrià d'Obrint Pas, Rubén i Adrià de La Pegatina, Marc Sendra de Vitruvi o Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. A més, el CD inclou un vídeo amb el 'making off' del procés de gravació a l’estudi i paral•lelament amb l’estrena, també es va llançar el primer videoclip amb la cançó “Lo Secret”.

Repopblica
© 2008-2024, una idea i projecte
de Space Bits, S.L.
Tots els drets reservats