VerdCel

Cantautor / Folk Rock / Pop

Darrera actualització: 25/08/2010
Data registre: 25/08/2010
Visites rebudes: 4077

Informació i biografia

Població:

Barcelona

Membres:

alfOnS Olmo, Daniel Olmo Boronat, Pau Romero. Raül Lorenzo, Ramon Vagué.

Pàgina web:

http://www.verdcel.com

 

Biografia de VerdCel

Ara fa ja més de set anys es va crear un projecte: VerdCel. Les propostes escèniques de VerdCel, a més de la música i els textos, integren des de bon començament el teatre i la imatge a la seua posada en escena. El muntatge de l’espectacle La cordeta s/e (amb l’ajut de l’actor Juli Cantó) dona pas la tardor-hivern de 2003-04 a enregistrar el seu primer disc, un Ep en format digipack, On està el Lloc?(PAE, 2004). Sempre Ovidi Montllor i la seua actitud escènica han estat una de les influències interpretatives del grup; van crear un espectacle íntegre basat en la seua obra (Des d’hom fins el món) i han participat en diversos treballs i tributs del canta-actor.

En Març de 2006 VerdCel presenten el seu treball, fins el moment el més ambiciós, PaisViatge (Cambra Records, 2006), el primer llarga durada del grup i la culminació de les arts treballades i integrades a la manera de fer de VerdCel; un Llibre-Disc-Dvd que recull música, poesia, il•lustracions i un còmic que es converteix en el fil conductor del treball; l’espectacle, com un film, succeeix amb unes acurades vídeo-projeccions, que amb les accions el projecten més enllà de la música als directes. En aquest segon disc, “els d'Alcoi” fan una defensa poètica del territori i els nostres paisatges, amb la qual van recórrer exitosament racons del nostre territori i també altres escenaris d’arreu; va estar un treball distingit amb nombrosos guardons (Premi Ovidi Montllor millor disc Cançó d’Autor 2006, 2on. Premi al Cantigas de Mayo 2007 i assenyalat per la crítica d'entre els 25 millors discos 2006).

Després va arribar Sàmara, on un curt-documental (Octavi Masià-Daniel Olmo) i un Còmic arrodoneixen els temes musicals del seu tercer cd; un espectacle i disc amb nom de dona: sÀmArA; la protagonista una dona nonagenària que amb les seues vivències deixa impressions als paisatges emocionals dels VerdCel; en directe com venen fent habitualment: a partir de cançons, imatges (videojeing), textos i interpretació.
A les esquenes aquest equip creatiu que és VerdCel, porten quatre treballs (tres d’ells en format cd-llibre-dvd) i més de 300 actuacions de presentació dels mateixos en espais escènics diversos. Una proposta única i exquisida que ha tingut molts reconeixements de crítica i públic allà on han estat.

Actualment presenten PetjAdeS, el primer tribut íntegre i reconeixement que es fa a l’obra del pioner Raimon i un dels mestres de La Nova Cançó. 14 verdSions de peces del de Xàtiva, un Curtmetratge, dos Documentals inèdits i un Còmic que relata certs punts essencials en la vida de l’artista.

Discografia i espectacles:

-Maqueta "Bagatge d'una Fusió" (2000).
-Espectacle "La Cordeta s/e" (2002).
-Espectacle "The rest-ing gane's" (2003).
-Espectacle "Des d'hom fins el món - a Ovidi" (2004).

- "On està el Lloc?" Ep (2004, PAE).
- "PaisViatge" espectacle i Lp: Còmic-Cd-Dvd (2006, Cambra Records).
- Single digital "La Font i l'excursionista" (2006).
- "Sàmara" espectacle i Lp: Còmic-Cd-Dvd (2008, Propaganda pel fet).
- Single digital "Ara" (2009).
- "PetjAdeS" espectacle i Lp: Còmic-Cd-Dvd (2010, Bromera i Temps Record).

Més informació: http://www.verdcel.com

Repopblica
© 2008-2024, una idea i projecte
de Space Bits, S.L.
Tots els drets reservats