Stendhal Syndrome

Trip Hop / Down-tempo / Alternativa

Darrera actualització: 27/08/2010
Data registre: 27/08/2010
Visites rebudes: 2206

Informació i biografia

Població:

Barcelona

 

Biografia de Stendhal Syndrome

Les illes Shetland (en nòrdic antic Hjaltland) són un grup d'illes situades entre el suroest de Noruega i Gran Bretanya. Aquestes illes, la majoria deshabitades, van ser visitades al segle XIX per l'escriptor francés Henri Beyle. La seva fascinació per elles va ser tan gran, que va decidir adaptar el seu nom al francés como a pseudònim per les seves noveles (Stendhal). La producció literària d'Stendhal va estar sempre marcada per una notable sensibilitat romàntica i centrada en l'anàlisi de les passions i els comportaments socials. Autor incomprès a la seva època, va ser considerat posteriorment com un dels escriptors del segle XIX que menys vigència han perdut i un dels impulsors de la novel·la moderna.

Stendhal, amante apassionat de l'art i la música, va ser el primer en desciure els efectes secundaris que poden produir-se després de la contemplació de grans obres d'art. Després del seu primer viatje a Itàlia, va escriure sobre les sensacions (marejos i acceleracions cardíaques) que les altes dosis d'art li havien provocat.

Però no va ser fins el 1979 quan la psiquiatra italiana Graziella Magherini va descriure la Síndrome de Stendhal como una mallatia psicosomàtica en la qual es produeixen una sèrie de reaccions derivades de l'exposició a altes dosis de bellesa artística. Inspirada en Stendhal, que ja parlava d'aquestes reaccions al segle XIX, va realitzar un estudi amb turistes que visitaven Florència i va poder constatar més de 100 casos amb reaccions similars.

Al 2009, dos productors de Barcelona recuperen aquell nom que va sorgir d'unes illes antigament anomenades Hjaltland, agafant el relleu d'una herència de fatalisme, romanticisme i sensibilitat artística amb la qual se senten profundament identificats, per començar un projecte musical que combina melodies quirúrgiques i emotives amb bases trip-hop i downtempo. "Blinding Lights",el seu primer àlbum, ha estat completament autoproduït i de moment només es distribueix als seus concerts.

Repopblica
© 2008-2024, una idea i projecte
de Space Bits, S.L.
Tots els drets reservats